Een korte kennismaking met …

Trudy Rutjens (1959). Ik kom uit een ondernemersgezin uit Landgraaf. Mijn ouders hebben als zelfstandige ondernemers jarenlang een grote slagerij gerund. Daadkracht, zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en afgewogen risico’s durven nemen is mij met de paplepel ingegoten. Dit heeft een belangrijke basis gelegd voor mijn persoonlijkheid en huidige ambities.

Na de middelbare school werkte ik mee in ons familiebedrijf.

In 1996 ben ik opnieuw gaan studeren waar ik mijn ondernemers diploma en bedrijf - loon administratie heb afgerond. Na deze periode kreeg ik een baan bij een vooraanstaand administratiekantoor. Bij deze werkgever, heb ik heel veel ervaring opgedaan, temeer er 60 bedrijven de administratie lieten verzorgen, van kleine tot zeer grote ondernemingen in verschillende bedrijfstakken. Het ondernemerschap zit mij in het bloed, en ik besloot in 2000 om terug het bedrijfsleven in te gaan. Ik kwam in de autobranche terecht en heb daar ook meer dan 8 jaar mijn ervaringen kunnen uitbreiden. Toen mijn partner in 2007 zelfstandige ondernemer werd
(Las- en Montagebedrijf Henk Rutjens) kwamen mijn jarenlange ervaringen goed van pas. In deze opstartende periode viel het me op dat het voeren van de financiële administratie, voor starters, vaak als hinderlijk wordt ervaren. Belangrijk dus dat (startende) ondernemers hierin goed voorbereid, begeleid en geadviseerd worden. Met de kennis en vaardigheden die ik me de afgelopen jaren heb eigengemaakt, mijn praktische instelling en mijn fascinatie voor cijfers, zie ik hier een waardevolle taak voor mezelf weggelegd.
Gezien mijn cijfermatig inzicht en mijn grote belangstelling voor geldzaken heb ik het voeren van de financiële administratie als taak naar me toe getrokken. Het is hier dat het waakvlammetje - dat altijd al zachtjes brandde – is aangewakkerd. In juli van 2008 heb ik mijn baan opgezegd en ben mijn eigen bedrijf begonnen in Administratieve Dienstverlening Rutjens. De bedrijfstakken waar ik de financiële administratie voor verzorg kennen een breed vlak zoals Las- Montage- en Installatiebedrijf, Bedrijfswagens inrichtingen, Autobranche, Detailhandel, Horeca, Klusservice, Dakbedekking en in de Zorgverlening.